top of page

Ters Ozmoz Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı

Ters Ozmoz Reverse Osmosis Su Arıtma Cihazı

Suda bulunan her tür yabancı maddenin sudan ayrıştırılması için kullanılan konvansiyonel yöntemlerin başında reverse osmosis sistemleri gelir. Ters ozmoz veya ters ozmoz diye de adlandırılan bu yöntem çapraz akışa sahip membran filtrelerin su akışına ve hidrobasınca karşı fiziki bir engel oluşturmasıyla gerçekleşir. Ozmotik basıncı tersine çevirme işlemidir. Bu işlemi gerçekleştiren sisteme ise ters ozmoz reverse osmosis cihazıdenir.

Deiyonize Saf Su Arıtma Cihazları

Deiyonize Saf Su Arıtma Cihazları

Özel ürün imali için gerekli safsuyu elde etmenin başlıca yöntemi deiyonize saf su cihazı kullanmaktır. Bu cihazlar selektif anyonik ve katyonik reçine hammaddesinin iyon tutma kabiliyeti sayesinde suyu saflaştırır. Kimyasal ionexchange işlemi safsızlığı bozan iyonları reçine üzerine yükler. Böylece cihazdan safa yakın su ( H2O) üretilir.

Ultra Saf Su Cihazları

Ultra Saf Su Cihazları

Birçok ürünün imalinde, laboratuvarlarda, ilaç sanayinde, elektronik devre yıkamalarında, hassas yüzey kaplama işlerinde, moleküler ürünlerde vb. alanlarda ihtiyaç duyulan ultra saf suyu imal edilen son derece hassas sistemlerdir. Sistemler sudaki tüm fiziksel, kimyasal ve biyolojik safsızlıkları giderir. Konvansiyonel sistemlerde bu işlemler için birçok farklı ekipmanı kullanmak gerekirken MAYER ultra saf su cihazları bunu kompakt tek yapı içinde gerçekleştirir. Cihaz genelde Tip1 kalitede ultra saf su üretirken bazı modellerimizde aynı cihazdan Tip1,2,3,4 kalitede su almak mümkündür.

​Distile Su Cihazı

Distile Su Cihazı

Laboratuvarlarda test yapmak amacıyla kullanılır,  her açıdan saflaştırılmış su distile edilmiş sudur. Saf su cihazlarında  konvansiyonel yöntem  distilasyon yöntemidir, Distile su cihazı asıl olan suyun tüm safsızlıklarından arındırılmış olmasıdır.
 

Kimya-Kozmetik-Boya-Özel Ürünlerde, Laboratuvarda 10-50-500 lt/gün

Cam Sanayi Yıkama hatlarında50-500 lt/gün

Medikal ve İlaç Sektöründe Laboratuvar ve ürünlerde 20-800 lt/gün

Enerji Sektöründe Türbinlerde, Soğutma Sularında 2-4 m3/gün

Hastanelerde-Laboratuvarlarda Eliza, Gıda vb test cihazlarında 10-200 lt/gün

Please reload

Reçine

Reçine

Su yumuşatma ve deiyonizasyon işlemlerinde kullanılan, genelde sarı veya kehribar renginde olan mini küreciklere reçine denir. Reçineler kullanıldığı işleme göre yumuşatma reçinesi veya deiyonizasyon reçinesi olarak adlandırılır.

Yumuşatma reçineleri tek çeşitken deiyonizasyon reçineleri 3 farklı modelde üretilir.

  1. Katyonik reçine

  2. Anyonik reçine

  3. Mixbed reçine

Yumuşatma reçineleri, rejenarant olarak kullandığı tuzdaki sodyum iyonuyla, suda bulunan kalsiyum ve magnezyum iyonunu yerdeğiştirir. Böylece kireç yapan iyonlar alınmış olur. Reçine doyuma ulaşınca tuzla yıkanır ve tekrar kullanılır.

Deiyonizasyon reçineleri ise sudaki katyonik ve anyonik tüm iyonları uzaklaştırarak suyu saflaştırır. Doyuma ulaşan reçine asit ve kostikle yıkanır ve tekrar kullanılır. Deiyonizasyon reçinesi olan mixbed reçineler ise suyu saflaştırdıktan sonra tekrar kullanılamaz.

Aktif Karbon

Aktif Karbon

Absorbe yeteneği sayesinde sudan özellikle klor, tad ve koku giderimi yapan maddeye aktif karbon denir. Siyah renkli, granül, toz veya silindir şeklinde organik bir üründür. Su arıtma amacıyla kullanılan karbonlar yüksek basınç altında genelde coconut kabuğu gibi maddelerin 1.100 C kadar ısıtılmasıyla elde edilir. 1 gr karbonda 200-1.500 m2 yüzey alanı vardır. Aktif karbon maddesi genel olarak 2 kalite sınıfına ayrılır. Kaliteyi belirleyen imal edildiği kaynaktır.

  1. Kömür bazlı karbon:Genel uygulamalar için ekonomik olduğu için tercih edilir.

  2. Coconut bazlı karbon: Yüksek absorbe yeteneği sayesinde gıda ve özel uygulamalarda kullanılır.

Su arıtma sistemlerinde kloru, tadı kokuyu arıtmak için kullanılan aktif karbon maddesi yaklaşık 12-18 ay arasında değiştirilmelidir.

Antrasit

Antrasit

Sert yapısıyla özellikle silis toryularının istenmediği yerlerde filtre tanklarının içinde kumla birlikte kullanılır. Kömürleşmesini tamamlamış yüksek karbon içerikli siyah camımsı parlak bir maddedir. Doğal yollardan elde edilir. Yanıcı ve yüksek kalorilidir.

Su arıtma sistemlerinde silisi, demiri ve tortuyu arıtmak için kullanılan antrasit maddesi yaklaşık 12-18 ay arasında değiştirilmelidir.

Kuvars Kum

Kuvars Kum

Silis kumunun billurlaşması sonucu oluşan kum çeşidine kuvars kum denir. Özellikle filtre tabanlarında veya havuz filtrelerinde tortu giderimi amacıyla kullanılan kuvars kum maddesi en fazla 12 ayda bir değiştirilmelidir. Aksi halde betonlaşarak kütle haline gelmekte ve filtre tankından çıkması imkansızlaşmaktadır.

Please reload

bottom of page